Hos Mette Bjerg Studio stræber vi efter at inkorporere så mange bæredygtige tiltag som muligt. Det er vigtigt, fordi vi som modebrand har et ansvar for at efterleve FN’s verdensmål hurtigt og på bedst mulig vis. Vi ved godt, at bæredygtige tiltag altid kan forbedres, og derfor arbejder vi med en så gennemsigtig tilgang som mulig, så du altid kan følge med i vores rejse. 

 

DESIGN

De bæredygtige tiltag starter allerede på tegnebrættet, hvor der først og fremmest skitseres digitalt og idéudvikles med restmaterialer for at minimere og reducere affaldsmængden. Med inspiration fra den danske natur skaber Mette Bjerg tidsløse designs, som laves i holdbare og nøje udvalgte, komfortable, let-genanvendelige og så vidt muligt rene tekstiler (for eksempel 100% økologisk bomuld). Vores tekstilleverandører er primært europæiske for at holde miljømæssige transportomkostninger nede, imens vi støtter lokalt og opkøber restpartier, hvorfor der i ny og næ kan købes helt unikke styles, som ikke kan genskabes.

 

JUSTERBARHED & ONESIZE-STØRRELSER

Alle designs er onesize og justerbare, hvilket giver mulighed for at tilpasse tøjet præcis som det ønskes. Vores designs bygger videre på de tidligere kollektioner for at udvikle en verden af styles, der kan blive brugt år efter år, sammen og hver for sig, styles og bruges på ny for at udtrykke individualitet.

 

ORDREPRODUCERENDE

Mette Bjerg Studio er et ordreproducerende brand, hvor alle designs udvikles, konstrueres og syes i vores designstudio i hjertet af Aarhus. Det betyder, at alt på nær tekstilproduktionen foregår under samme tag, hvor vi ikke skaber tøj unødvendigt og derved undgår at overproducere. Vi tror på, at det altid vil være mere bæredygtigt at skabe så lidt som muligt med en miljøvenlig produktion i huset, fremfor at transportere store partier hjem fra lande udenfor EU. Derfor laves vores designs i et meget begrænset antal, hvor vi kan dyrke håndværket og skabe kvalitetsbevidste styles.

 

TRIM & EMBALLAGE

Alle beslutninger træffes i genanvendelighedens tegn, hvorfor vores trim, forsendelsesposer mm. altid er lavet af genbrugsmaterialer og med så lidt emballage som muligt.

 

Mette Bjerg Studio ønsker at give muligheden for at købe tøj med god samvittighed, men som kræver, at vores kunder er væbnet med tålmodighed, hvor det håndværksmæssige, tidskrævende og gode design vil værdsættes, benyttes og elskes i mange år. Har du spørgsmål til vores designproces, produktion og bæredygtighedsprofil, er du desuden altid meget velkommen til at kontakte os på info@mettebjergstudio.com